Tuotekuvastoihin pääset alta:

 

FAQ - USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Elektroniset karkoittimet

Toimiiko Hiiri- & Rottakarkotin jos tilassa on jo hiiriä?

Kyllä toimii. Niiden pelästyttäminen vain vie kauemman aikaa, sillä ne ovat jo asettuneet niille turvalliseen ympäristöön. Niistä tulee ensin levottomia ja ne juoksevat ympäriinsä miettien mitä tapahtuu. Hetken kuluttua ne kuitenkin hakeutuvat pois alueelta.

 

 

Vaikuttavatko Hiiri- ja Rottakarkottimet™ kotieläimiin?

Samantyyppisiin jyrsijäeläimiin, joita yritetään karkottaa - kuten esimerkiksi hamstereihin ja marsuihin - karkotin vaikuttaa. Tällaisten kotieläinten kanssa ei tule käyttää karkotinta.  Kissoihin, koiriin, lintuihin ja kaloihin se ei vaikuta.

 

 

Miksi hiiret ja rotat eivät katoa välittömästi kun laitan karkottimen päälle?

Hiiret, jotka ovat jo asettuneet ympäristöön, jonka ne kokevat turvalliseksi alkavat aluksi tutkia mitä on tekeillä ja muuttuvat levottomiksi. Hetken kuluttua ne katoavat, kun ympäistö on muuttunut niille turvattomaksi.

 

 

Miten ultraääni levittäytyy?

Kehittynyt ultraääni A-Frequest levittäytyy avoimissa ympäristöissä. Ultraäänen fysikaaliset ominaisuudet takaavat, ettei ääni mene kiinteiden esineiden kuten huonekalujen, kaappien, seinien tai kattojen läpi. Kuitenkin pehmeät tekstiilit, kuten huonekaluverhoilut ja verhot, ikäänkuin imevät itseensä ääntä. Se tarkoittaa sitä, että pelätin tulee asentaa niin, että ultraääni pääsee leviämään mahdollisimman vapaasti.

 

 

Vaikuttavatko Silverline -tuotteet muihin elektronisiin laitteisiin?

Ei, ne eivät vaikuta muihin elektronisiin laitteisiin.

 

 

Minkä Hiiri- & Rottakarkotin -tuotteen suosittelette valitsemaan?

Tuotevalinta on riippuvainen siitä, miten suuret huoneet tai alueet ovat, miten monta kerrosta talossa on ja kuinka suuri hiiriongelma on.

 

Me suosittelemme alottamaan perusyksiköllä, jossa on sekä A-Frequency™- että ElectroPulse™-toiminnot suurimmalla alueella pohjakerroksessa ja sen täydentämistä vähintään yhdellä Hiiri & Rottakarkoittimella, jossa on A-Frequency™-toiminto.

 

 

Pitäisikö minun valita Hiiri- & Rottakarkotin 80/200 vai Hiiri- & Rottakarkotin 100/400?

Näissä molemmissa karkottimissa on sekä A-Frequency™- että ElectroPulse™ -toiminnot, jotka soveltuvat hyvin aloituskarkottimeksi. Voimakas kaiutin AH-HZ Speaker™ Hiiri- & Rottakarkoitin 100/400™- laitteessa kattaa avoimen noin 100 m² kokoisen alueen ja Hiiri- & Rottakarkotin 80/200™ kattaa noin 80 m² kokoisen alueen.

 

Valitse tuote, joka vastaa huoneiden kokoa. Mieti myös, ettei ääni läpäise kiinteää materiaalia kuten seiniä, kattoa, lattiaa, kaappeja yms. ja että pehmeät materiaalit vaimentavat äänen leviämistä.

 

 

Kuluttavatko Hiiri- ja Rottakarkottimet™ paljon energiaa?

Kaikki Silverline tuotteet ovat EcoFriendly™ sertifioituja ja käyttävät näin ollen hyvin vähän energiaa.

 

Hiiri & Rottakarkotin 25™ - 1 W

Hiiri & Rottakarkotin 30™ - 1 W

Hiiri & Rottakarkotin 50™ - 0,5 W.

Hiiri & Rottakarkotin 80/200™ - 1,8 W

Hiiri & Rottakarkotin 100/400™ - 3,5 W

 

 

Mikä on pinta-alallinen vaikutus eri karkottimilla™?

Hiiri- & Rottakarkoitin™ tuotteet tuottavat korkeataajuusääntä, joka kattaa karkottimesta riippuen 25 m² – 130 m² kokoisen alueen. Valitse tuote, joka vastaa huoneiden kokoa. Mieti myös, ettei ääni läpäise kiinteää materiaalia kuten seiniä, kattoa, lattiaa, kaappeja yms. ja että pehmeät materiaalit vaimentavat äänen leviämistä.

 

Hiiri & Rottakarkotin 25™ - 25 m2

Hiiri & Rottakarkotin 30™ - 30 m2

Hiiri & Rottakarkotin 50™ - 50 m2

Hiiri & Rottakarkotin 80/200™ - 80 m2

Hiiri & Rottakarkotin 100/400™ - 100 m2

Hiiri & Rottakarkotin IP55 130/400™ - 130 m2

 

 

Pitäisikö minun valita Hiiri- & Rottakarkotin 25 vai Hiiri & Rottakarkotin 50?

Voimakas AH-HZ Speaker™- kaiutin Hiiri & Rottakarkotin 25™-pelättimessä kattaa avoimen n. 25 m2 alueen ja Hiiri & Rottakarkotin 50™ n. 50 m2 alueen. Valitse tuote joka vastaa huoneiden kokoa. Mieti myös, ettei ääni läpäise kiinteää materiaalia kuten seiniä, kattoa, lattiaa, kaappeja yms. ja että pehmeät materiaalit vaimentavat äänen leviämistä.

 

 

Miten Hiiri- ja Rottakarkotin™ käynnistetään?

QuickStart™ - Laita Hiiri & Rottakarkotin™ pistorasiaan ja se alkaa toimimaan heti.

 

 

Kuinka tiedän, että Hiiri- ja Rottakarkotin™ on toiminnassa?

Kun ledivalot karkoittimessa ovat päällä.

 

 

Kuinka nopeasti Hiiri ja Rottakarkotin™ alkaa vaikuttaa?

Normaalisti muutoksen huomaa heti. Joissakin tapauksissa se kestää pidemmän aikaa. Jos tilassa on jo hiiriä, tulee niistä aktiivisempia kun karkoitin käynnistetään jotta ne saadaan myöhemmin poistettua tilasta.

 

 

Minne hiiret menevät, kun ne katoavat tilasta missä Hiiri & Rottakarkoitin™ sijaitsee?

Karkoituksen jälkeen hiiret  kulkevat  samaa reittiä pois, kuin mistä tulivat, sillä se reitti on jo todettu “turvalliseksi”.

 

 

Missä Hiiri & Rottakarkoitinta™ voi käyttää?

Hiiri & Rottakarkoitin™ karkoittaa tehokkaasti hiiriä ja rottia taloista, varastoista, autotalleista, kesämökeistä ja muista sisätiloista. Kosteisiin ulkotiloihin löytyy oma IP55 luokitettu Hiiri & Rottakarkoitin 130/400. Karkoittimet ElectroPulse™-toiminnolla sopivat tiloihin, joissa sähköverkko on jatkuvasti kytkettynä päälle.

 

 

Voiko Hiiri & Rottakarkoitinta™ käyttää ulkona?

Hiiri & Rottakarkotin IP55 130/400 soveltuu vesiluokituksensa ansiosta erinomaisesti myös kosteisiin tiloihin. Muut Hiiri & Rottakarkoittimet™ on tarkoitettu käytettäväksi sisätiloissa, kuivissa olosuhteissa. Emme suosittele laittamaan muita kuin IP55 luokiteltua karkoitintamme ulkotiloihin.

 

 

Voiko Hiiri & Rottakarkoitinta™ käyttää kylmässä varastossa kun talvella tulee miinusasteita?

Tuotteet on tarkoitettu käytettäväksi sisällä kuivissa olosuhteissa, joista poikkeuksena IP55 vesiluokitettu Hiiri & Rottakarkotin 130/400.  Miinusasteet saattavat vaikuttaa laitteen toimintoihin.

 

 

Toimiiko karkotin kaikissa tiloissa?

Karkoittimet toimivat kaikissa tiloissa sisällä. Ultraääni antaa parhaan tuloksen jos se on kiinnitetty niin, että ultraäänen leviäminen ei rajoitu kiinteisiin esineisiin kuten huonekaluihin, oviin jne. Hiiri & Rottakarkotin 80/200™ ja Hiiri & Rottakarkotin 100/400™ sopivat tiloihin, joissa sähköverkko on kuormitettu jatkuvasti muilla sähköisillä yksilöillä. Hiiri & Rottakarkotin IP55 130/400 sopii taas vastaavasti kosteisiin tiloihin.

 

 

Miten Hiiri ja Rottakarkotin™ tulisi sijoittaa?

Laita karkoitin matalalle sijoitettuun pistorasiaan, niin, että se on kiinnitetty niin vapaasti kuin mahdollista huoneeseen, jossa hiiret todennäköisesti ovat. Ota myös huomioon, että korkeataajuuksinen ääni ei mene kiinteiden materiaalien läpi, kuten seinien, katon, lattian jne. ja että pehmeät materiaalit vaimentavat ääntä.

 

 

Jotain, mitä pitäisi miettiä Mus & Rått Fritt™ sijoittaessa?

On tärkeää ajatella, että ultraääni ei läpäise kiinteitä materiaaleja kuten huonekaluja, seiniä tai kattoja. Pehmeät tekstiilit kuten verhoilut ja verhot vaimentavat äänen leviämistä. Ääni kimpoaa takaisin kovilta pinnoilta. Sijoita siksi karkoitin pistorasiaan, jonka ympäristö on mahdollisimman avoin.

 

 

Miksi toiset tuotteet toimivat  elektromagneettisen pulssin avulla ja toiset korkeataajuusäänen ja toiset eivät?

Elektromagneettinen värähtely, ElectroPulse™, joka täydentää ultraäänen tehoa on tarkoitettu siihen, ettei jyrsijät käytä johdotuksia juoksuteinä. Tämä yhdistelmä ultraääntä ja elektromagneettisia värähtelyjä tekevät hiirten olon niin epämukavaksi, etteivät ne halua jäädä ja näin ollen on karkoitus entistä tehokkaampi.  Toisissa tuotteissa on vain korkeataajuusääni ja toisissa tuotteissa molemmat karkoitin ominaisuudet.

 

 

Pitääkö karkoittimen olla tietyssä pistorasiassa jotta ElectroPulse™ värähtelyt vaikuttavat?

Kun karkoitin laitetaan pistorasiaan, niin pistorasia on sähköisesti sidottu talon muuhun sähköverkkoon. Siksi karkoitin vaikuttaa koko sähköverkkoon huolimatta siitä mihin pistorasiaan se laitetaan. Karkottimen teho taasen hiipuu jos etäisyys pistorasiaan ja talon muuhun sähköverkkoon kasvaa.

 

 

Miten suuri kuormitus kytketyllä sähkölaitteella, joka luo magneettiverkon tulee olla, jotta värähtelyt vaikuttavat magneettikenttään?

Kaikki sähköjohdot, joihin on kytketty joku virran lähde, luovat automaattisesti magneettikentän kaapelin ympärille. Kuormituksen tulee olla vähintään 40W, jotta tarpeeksi suuri magneettikenttä syntyy. Joissakin sähköasennuksissa, joihin on käytetty lyijyllä päällystettyjä kaapeleita, on heikompi magneettikenttä.

 

 

Mitä tarkoitetaan sillä, että siirtoverkkojen tulee olla jatkuvasti kuormitettuina? Eikö se riitä, että laite on kiinnitettynä pistorasiaan?

Jos kaikki sähköiset laitteet sammutetaan, voi teho jäädä pois. Karkottimet itsessään eivät vedä enempää kuin 1,8 tai 3,5 Wattia, joten se ei luo tarpeeksi suurta magneettikenttää siirtoverkkoonn, jotta värähtelyt voivat vaikuttaa.

 

 

Onko Silverlinen karkottimelle yleistä “elinikää”?

Tuotteemme on valmistettu pitkäksi ajaksi käytettäväksi ilman ongelmia. Ne on rakennettu elektronisista komponenteistä, joilla itsessään ei ole mitään laskettua elinikää, mutta on muutamia asioita, joita tulee ottaa huomioon, jotta elinikä ei lyhenisi. Käytä ja säilytä yksikköä sisäkäytössä vain kuivissa olosuhteissa. (poikkeus 130/400 IP55).  Älä altista yksikköjä, jotka ovat tarkoitettuja sisäkäyttöön pitkäaikaiselle auringonvalolle.

 

 

Ovatko Silverlinen karkottimet herkkiä ylijännitteelle sähköverkossa?

Niissä on elektroniikkaa, joka on yhtä herkkiä ylijännitteelle kuin tietokoneet, TV jne. Niitä voi suojata ylijännitteeltä laittamalla niin sanotun ylijännitesuojan karkottimen ja pistorasian väliin. Takuu ei kata sitä, että karkotin on altistettu ylijännitteelle sähköverkossa.

 

 

Voiko karkottimen asettaa paikalle, jossa se altistuu auringonvalolle?

Silverlinen tuotteet, jotka ovat tarkoitettu sisäkäyttöön ei tule altistaa suoralle auringonvalolle.

 

 

Mihin “Slow” ja “Quick” nappeja Hiiri & Rottakarkotin 80/200 käytetään?

Napeilla voi säädellä värähtelyn nopeutta. Suosittelemme vaihtelemaan SLOW- ja QUICK-asentojen välillä noin joka neljäs viikko, jotta jyrsijät eivät totu värähtelyyn.

 

 

Miten elektronista värähtelyä säädellään Hiiri & Rottakarkotin 100/400-laitteessa?

Sivussa sijaitsevalla napilla. Suosittelemme vaihtelemaan asetus I ja II välillä noin joka neljäs viikko, jotta jyrsijät eivät totu värähtelyyn. Punainen led-valo vilkkuu II-asennossa ja loistaa jatkuvasti I-asennossa merkkinä siitä, että värähtely on toiminnassa.

 

 

Miksi Hiiri ja Rottakarkotin™ 50:ssä on kaksi eri asetusta, ”kesä” ja ”Talvi”?

“Winter”-asennon taajuusintervalli ovat tarkoitettu stressaamaan ja karkottamaan pois kaikki jyrsijät. “Summer”-asennossa taasen taajuusintervalli on sopeutettu niin, että jopa matelevien hyönteisten kuten pienten hämähäkkien, koppakuoriaisten jne. ilmestyminen vähenee. Nämä ötökät ovat kesäisin isompi harmi, joten asetuksen asento on siksi nimetty “Summer”-asennoksi

 

 

Mikä on ero ”Kesä” ja ”Talvi” asetuksissa  Hiiri ja Rottakarkotin™ 50:ssä?

 Asetusmahdollisuus muuttaa taajuusintervallia. “Summer”-asennossa taajuus pomppii satunnaisesti matalammassa taajuusintervallissa kuin “Winter”-asennossa.

 

 

Voinko karkoittimen ohella käyttää perinteisiä ansoja ja nopeuttaa karkoitusta?

Karkotuksen alussa tai tiloissa, jonne ultraääni ei yletä voi olla sopivaa käyttää perinteisiä ansoja täydentämään karkotusta. On kuitenkin hyvä muistaa se, että ansat, joissa on houkutin houkuttelevat hiiriä.

 

 

Meillä on hiiriä tiskipöydän alla olevassa kaapissa, miten pääsen niistä eroon?

Tässä kaapissa säilytetään likavettä sisältävää astiaa, joka houkuttelee hiiriä. Kaappiin voi laittaa Hiiri & Rottakarkotin 25™-laitteen. Parhaan tuloksen saa, kun varmistaa, että ultraääni pääsee virtaamaan vapaasti. Ääni ei kulje kiinteiden materiaalien läpi ja se vaimentuu pehmeistä materiaaleista. Valitettavasti voidaan tarvita perinteisiä ansoja karkoituksen alussa. Suosittelemme välttämään hiiriä houkuttelevaa ruokaa avoimissa astioissa ja että kaikki putket ja muut tilat, joista hiiret voivat tulla sisään tiivistetään.

 

 

Estääkö Hiiri & Rottakarkotin hiiriä ja rottia syömästä kuivaruokaa?

Ei ole kannattavaa säilyttää kuivamuonaa, eläinten ruokaa, linnunruokaa jne. avoimilla paikoilla, joissa on mahdollista, että hiiret tulevat sisään. Houkutteleva ruoka voi saada ne tulemaan tilaan syömään ja sitten vetäytymään takaisin.

 

 

Olemme Hiiri & Rottakarkoitin-laitteesta huolimatta nähneet merkkejä siitä, että hiiret ovat olleet apukeittiössämme, jossa säilytämme eläinten ruokaa.

Hiirten halu saada ruokaa on erittäin voimakas. Se voi olla voimakkaampi kuin pelko ulkoisista vaaroista. On tärkeää, että pitää huolen siitä ettei ruuantähteitä tai eläinten ruokaa ole saatavilla houkuttelemassa hiiriä ja rottia taloon.

 

 

Miksi kaapissamme tiskipöydän alla on hiiren jätöksiä vaikka meillä on yksi Hiiri & Rottakarkoitin keittiössä?

On tärkeää pitää huoli siitä, ettei hiiret ikinä saa tilaisuutta tavoittaa ruokaa. On tärkeää, ettei ruuantähteitä tai eläinten ruokaa ole saatavilla. Jos hiirille antaa mahdollisuuden saada ruokaa, on vaikeampi ajaa ne ulos talosta.

 

 

 

 

Mikäli et löytänyt yleisimpien kysymysten joukosta vastausta, ota yhteyttä info@ropogarden.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RopoGarden Oy Ⓒ |  2018  |  info@ropogarden.fi